Nierpatiëntenvereniging Nederland introduceert Vergelijkingshulp Dialysecentra ism ZorgkaartNederland

Nierpatiëntenvereniging Nederland introduceert Vergelijkingshulp Dialysecentra ism ZorgkaartNederland

donderdag, 19 oktober, 2017

De NVN maakt zich sterk voor de beschikbaarheid van keuze-informatie voor nierpatiënten in de verschillende fasen van hun nierziekte. Sommige staan (opnieuw) voor de keuze van een nierfunctievervangende behandeling. Als op basis van gezamenlijke besluitvorming tussen patiënt en zorgverlener (centrum)dialyse de aangewezen behandelvorm is, dan helpt een overzicht van het aanbod van dialysecentra bij het keuzeproces.

De NVN heeft onderzocht wat ruim 140 centrum-dialysepatiënten belangrijk vinden bij het dialyseren. De meest genoemde en bruikbare onderwerpen zijn uitgevraagd bij de dialysecentra. Ruim 97% van de centra en ziekenhuizen heeft hiervoor welwillend gegevens aangeleverd.

NVN heeft met ZorgkaartNederland er voor gezorgd dat deze gegevens nu overzichtelijk in de Vergelijkings­hulp Dialysecentra staan. Niet alleen de dialyse­vormen maar ook hun trainings- en service-aanbod, zoals maaltijden en faciliteiten tijdens de dialyse, bezoek en gratis parkeren. Gebruikers kunnen met dit keuze-instrument de gegevens van een dialysecentrum bekijken, maar ook de gegevens van maximaal drie centra naast elkaar zetten in een vergelijkingsoverzicht. Deze informatie kunnen zij desgewenst printen en meenemen om met hun arts te bespreken.