Ambtelijk secretaris RLC

Ambtelijk secretaris RLC

Startdatum vacature: 
dinsdag, 2 november, 2021
Einddatum vacature: 
dinsdag, 30 november, 2021
Omschrijving: 

De richtlijncommissie van de NFN is op zoek naar een ambtelijk secretaris, die gedurende minimaal 3 jaar op flexibele basis maximaal 8 uur per week de voorzitter en werkgroepleden inhoudelijk kan ondersteunen bij hun taken. De kandidaat dient een praktiserend nefroloog te zijn met affiniteit voor richtlijnontwikkeling en dient te beschikken over goede communicatieve eigenschappen. Bewezen ervaring met richtlijnontwikkeling en/of wetenschappelijk onderzoek strekt tot aanbeveling. Kandidaten zullen in de gelegenheid gesteld worden om op kosten van de NFN de EBRO (Evidence Based Richtlijn Ontwikkeling) cursus van de FMS te volgen ter voorbereiding op deze functie.

De kandidaat zal voor zijn inzet een gelimiteerde financiële vergoeding krijgen uit de contributie van de NFN leden. Er is inclusief werkgeverslasten € 30.000,- voor deze vergoeding beschikbaar. De vergoeding wordt vormgegeven in overleg met de kandidaat.

Beoogde taken van ambtelijk secretaris:

  • Inhoudelijk voorbereiden en uitwerken van vergaderingen van RLC.
  • Voorbereiden van NFN richtlijnen door literatuursearch en selectie, beoordeling van kwaliteit studies, meeschrijven met conceptteksten, redigeren van teksten en vormgeven van conceptrichtlijnen.
  • Beoordeling en voorbereiding van commentaar op richtlijnen van andere verenigingen.
  • Overzicht houden op richtlijnen in ontwikkeling en bewaken van deadlines voor commentaren op richtlijnen van andere verenigingen
  • Beheren van richtlijnenpagina van NFN website en Google Drive voor de RLC leden.
  • Voorbereiden van antwoorden op vragen van NIV, NFN leden, ZorgInstituut Nederland en andere partijen.
  • Voorzitter vertegenwoordigen bij commissies zoals BeleidsAdvies Raad (BAR) van Nefrovisie, PVC, communicatiecommissie NFN en NIV richtlijnen commissie.

Kandidaten voor deze functie kunnen hun interesse binnen 4 weken kenbaar maken door een motivatiebrief en curriculum vitae te mailen naar het secretariaat van de NFN (secr@nefro.nl).