internist nefroloog , Franciscus Gasthuis & Vlietland

internist nefroloog , Franciscus Gasthuis & Vlietland

Startdatum vacature: 
dinsdag, 18 augustus, 2020
Einddatum vacature: 
maandag, 31 augustus, 2020
Omschrijving: 

Internist-Nefroloog (0,87 fte)

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een krachtige ziekenhuisorganisatie met 2 ziekenhuislocaties, 4 poliklinieklocaties en een polikliniek in Het Oogziekenhuis. De organisatie is ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis. Wij staan klaar voor patiënten en families met ruim 4.500 medewerkers, ruim 300 artsen en 300 vrijwilligers.

Onze uitgangspositie is stevig verankerd in de samenleving. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Bij ons werken gemotiveerde, betrokken collega’s waarbij patiëntgerichtheid, kwaliteit en innovatie belangrijke pijlers zijn.

Franciscus Gasthuis & Vlietland is lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Om topklinische zorg nu en in de toekomst te leveren is er binnen ons ziekenhuis veel aandacht voor opleiding, bijscholing, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing.

De functie:

Specialisten Coöperatie Franciscus zoekt per 1-1-2021 voor de vakgroep Interne Geneeskunde een Internist-Nefroloog (0,87 fte) in verband met pensionering van 1 nefroloog.

De vakgroep:

Per 1 januari 2018 is de vakgroep Interne op beide ziekenhuislocaties gefuseerd. De subvakgroep Nefrologie bestaat uit 8 nefrologen (6,6 fte). De vakgroep Nefrologie beschikt over een grote hemodialyse-afdeling op beide ziekenhuislocaties. Franciscus Gasthuis heeft 44 stoelen en 2 isolatiekamers. Franciscus Vlietland heeft 20 stoelen en 1 isolatiekamer. Daarnaast is er op beide locaties een afdeling Peritoneale Dialyse met momenteel 45 patiënten over beide locaties en ook nog 6 thuis hemodialyse patiënten.

Op de polikliniek is een ruim aanbod van patiënten met een combinatie van algemene interne met nadruk op nefrologische casuïstiek (nierfalen poli; post transplantatie polikliniek). Daarnaast beschikken beide locaties over een verpleegafdeling Nefrologie.

Goed om te weten
Wekelijks is er een vaatoverleg met vaatchirurgen, radiologen, vaatlaboranten en nefrologen ten aanzien van access gerelateerde problematiek. Ook is er een maandelijkse (multidisciplinaire) immunologiebespreking met longartsen, reumatologen in samenwerking met de afdeling Immunologie van het Erasmus MC. In een Beterketen project wordt de nefrologische zorg binnen 1e-, 2e en 3e lijn (EMC) zorg verder geoptimaliseerd in nauwe samenwerking met huisartsen en nefrologen uit de regio. Ook wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht met verschillende partners, op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau. Naast Nefrologie is er veel aandacht voor de opleiding Interne Geneeskunde en is er een mogelijkheid voor een NIO stage Nefrologie van 6 maanden.

 

 

 

 

 

Wij vragen:

Een allround Internist Nefroloog met de volgende kenmerken

 • Collegiaal en doortastend
 • Betrokken
 • Kundig in interventies tot het verkrijgen van acute toegang voor hemodialysebehandelingen
 • Affiniteit met acute geneeskunde
 • Communicatief sterk op werkvloer en in onderhandelingen
 • Landelijke betrokkenheid in vakgroep nefrologie is gewenst
 • Leiderschapskwaliteiten en interesse/ervaring in management en organisatie
 • Wetenschappelijke interesse, bij voorkeur gepromoveerd en bezit GCP

   

  Van de kandidaat wordt een actieve bijdrage verwacht in onderwijsactiviteiten. Dienst voor achterwacht nefrologie en interne geneeskunde wordt op beide locaties verricht.

  Wij bieden:

  Toetreding tot de Specialisten Coöperatie Franciscus geschiedt conform de toetredingsregels van de coöperatie.

  Hiernaast bieden wij:

 • een boeiende functie in een top(klinisch) ziekenhuis;
 • werken in een goed functionerende vakgroep met prettige collega’s;
 • een dynamische en uitdagende werkomgeving met aandacht voor (wetenschappelijk) onderzoek en innovatie.

  Een benoemingsadviescommissie van de medische staf is onderdeel van de selectieprocedure. Op verzoek van de benoemingsadviescommissie dan wel de vakgroep kan worden besloten tot een selectieassessment. Na aanstelling volgt in alle gevallen een ontwikkelassessment.

  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen

  Meer informatie & solliciteren:

  Meer informatie over deze vacature? Neem dan gerust contact met een van de leden van de vakgroep nefrologie, dr. Y.C. Schrama, dr. M. Westerman, dr. R.W. Nette en dr. Z. Aydin (via telefoonnummer: 010 - 461 6147) of drs. M.A.M. Verhoeven, drs. W. Yuen, en drs. D. Oosterom (via telefoonnummer 010 - 8939393). Ook kunt u contact opnemen met het bestuur van de coöperatie, dhr. J.R. Maat, directeur bestuurder, via telefoonnummer: 010-4617147.

  We ontvangen uw sollicitatie graag binnen 4 weken; sluitingsdatum 31 augustus 2020

  Meer informatie over ons ziekenhuis vindt u hier.

  Solliciteert u liever direct? Via de groene sollicitatiebutton ontvangen we graag uw cv en motivatiebrief.

  OF (bij verspreiding wetenschappelijke verenigingen e.d.)

  Solliciteren naar deze vacature kan via https://www.franciscus.nl/werkenbijfranciscus/vacatures of stuur uw CV en motivatiebrief naar werving_selectie@franciscus.nl

  Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet prijs gesteld.