Informatiebijeenkomst voor nierpatiënten: ‘Een goed gesprek met je zorgverlener’

Informatiebijeenkomst voor nierpatiënten: ‘Een goed gesprek met je zorgverlener’

maandag, 5 juni, 2023

Er is al veel gebeurd op het gebied van Samen beslissen in de nefrologie. Toch kunnen we op onderdelen dingen beter doen. Zo komt uit recent landelijk onderzoek[1] naar voren dat patiënten zelf ook nog een actievere rol kunnen oppakken.

Om patiënten daarbij te helpen, hebben de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en enkele regionale nierpatiën­tenverenigingen de informatiebijeenkomst ‘Een goed gesprek met je zorgverlener’ ontwikkeld. Dit hebben zij gedaan in afstemming met de Nederlandse Federatie voor Nefrologie en V&VN Dialyse & nefrologie.

Patiënten en hun naasten krijgen tijdens deze bijeenkomst concrete handvatten om beter het gesprek met hun zorgverlener te voeren. Voor de organisatie van de bijeenkomst zijn eenvoudige hulpmiddelen ontwikkeld. Ook zijn er getrainde vrijwilligers die de bijeenkomst in het ziekenhuis kunnen geven. De NVN wil deze bijeenkomst graag samen met afdelingen nefrologie in praktijk brengen.

Nieuwsgierig naar de inhoud van de bijeenkomst? Alle informatie over de informatiebijeenkomst en inzicht in de materialen vindt u hier.  

Heeft u vragen of wil uw afdeling graag deze bijeenkomst organiseren? Neem dan contact op met Karen Prantl van de NVN via prantl@nvn.nl of 035 – 2064311.