Nederlandse Nefrologie dagen | Pre course "New cardiovascular insights in nephrology"

Nederlandse Nefrologie dagen | Pre course "New cardiovascular insights in nephrology"

zaterdag, 22 februari, 2020

Op 24 en 25 maart aanstaande zullen de Nederlandse Nefrologie Dagen gehouden worden in Congrescentrum De Koningshof (Veldhoven), voorafgegaan door de Pre course op 23 maart.

Thema NND 2020
Centrale thema’s in 2020 zijn het gebruik van AI (artificial intelligence) en “fake news” in het nefrologisch werkveld van vandaag de dag, in de toekomst en de geneeskunde in het algemeen. 

Gaan algoritmes en robots de zorg in de toekomst al dan niet noodgedwongen overnemen? Wat zijn de risico’s van fake news voor onze alledaagse praktijk? Mogelijkheden en valkuilen worden onder de loep genomen. Astronaut André Kuipers zal zijn licht laten schijnen op artificial intelligence in relatie tot de gezondheidszorg.

Naast deze centrale thema’s, worden zoals te doen gebruikelijk, ook onderwerpen voor het voetlicht gebracht (al dan niet aangevuld met abstracts) die moeten helpen om meer en/of nieuwe inzichten te verkrijgen. 

Internationale sprekers
Vanuit het buitenland zijn prof.dr. Marc de Broe (Universiteit van Antwerpen), dr. Antonio Bellasi (ASST Papa Giovanni XXIII, Bergamo, Italië), prof. Wim van Biesen (UZ Gent) en prof.dr. Vincent Brandenburg (Rhein-Maas-Klinikum Würselen) toegevoegd aan het sprekersveld.

Pre course maandag 23 maart 2020 ('s avonds)                                       
Op maandag 23 maart wordt vanaf 18.30 uur de NND Precourse gehouden met als thema: "New cardiovascular insights in nephrology". Klik hier voor programma en inschrijving.

NFN tijdens de NND
De NFN organiseert tijdens de Nederlandse Nefrologiedagen haar “huishoudelijke vergadering”, “de klinische vergadering”, de “Thesis presentations” en de “Publication Award”.

Voor meer informatie en inschrijving: www.nefrologiedagen.nl

Kortom: een congres dat het waard is om bezocht te worden!