Nieren.nl bestaat 3 jaar

Nieren.nl bestaat 3 jaar

dinsdag, 20 april, 2021

Op 17 april 2018 werd het online platform gelanceerd door de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). De afgelopen jaren heeft het platform zich flink ontwikkeld samen met zorgprofessionals, nierpatiënten, nierdonoren en naasten. Met uitgebreide informatie over (leven met) nierschade, de mogelijkheid om advies te vragen aan een professional, bijna 400 lekkere en gezonde recepten en een community waar meer dan 3.000 deelnemers elkaar online ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

 

Uitdagingen en ontwikkelingen

Het afgelopen jaar stond grotendeels in het teken van het coronavirus. Wat betekent COVID-19 voor mensen met chronische nierschade? Hoe groot is het risico op besmetting? Zijn de vaccins wel geschikt voor nierpatiënten? In het corona-dossier op nieren.nl houden we de informatie actueel voor nierpatiënten, dialysepatiënten en transplantatiepatiënten.

Dit doen we samen met het Coördinatieteam Nefrologie. Maar naast corona, zijn we het afgelopen jaar ook bezig geweest om het platform visueler en toegankelijker te maken.

 

Vertalen en voorlezen

We zijn trots dat we artikelen en recepten kunnen laten voorlezen én vertalen. Zo is nieren.nl bereikbaar geworden voor een grote groep mensen die de Nederlandse taal niet helemaal beheersen of moeite hebben met lezen.

 

Video’s en animaties

Voor de meeste mensen is het prettiger om informatie te ‘zien’ dan te lezen. We zijn dit jaar aan de slag gegaan met het maken van video’s en animaties. Denk aan onderwerpen als ‘Hoe werken je nieren?’, ‘Ik heb nierschade, en nu?’, ‘Een behandeling kiezen bij nierfalen’ en ‘Eten en drinken als je nieren niet goed meer werken’. De video’s zijn te vinden op: www.nieren.nl/videos. Uiteraard komen hier nog meer video’s bij. Ook dit jaar gaan we weer aan de slag met nieuwe ontwikkelingen voor het platform. Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn.

Wij danken hierbij alle mensen die een bijdrage leveren of hebben geleverd aan het platform.