Nierstichting en Nierpatienten Vereniging Nederland introduceren Nieren.nl

Nierstichting en Nierpatienten Vereniging Nederland introduceren Nieren.nl

woensdag, 18 april, 2018

De Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) introduceren op 18 april nieren.nl. Eén online omgeving voor nierpatiënten, hun naasten en andere betrokkenen. Op nieren.nl kunnen bezoekers betrouwbare informatie vinden over nierschade en over het leven met een nieraandoening. En er is onderling contact mogelijk in een veilige online omgeving.

Betrouwbare actuele informatie
Het platform heeft een bibliotheek met meer dan 600 artikelen. Een eigen redactie verzamelt, selecteert en redigeert alle informatie zorgvuldig. En werkt continu aan actuele toevoegingen. Ze werken hierin nauw samen met ervaringsdeskundigen en zorgverleners zoals artsen, verpleegkundigen, diëtisten en maatschappelijk werkers.

Ervaring delen
Nieren.nl is ook een gemeenschap waar nierpatiënten en naasten elkaar kunnen ontmoeten in een veilige omgeving. Op basis van profielkenmerken die de deelnemers invullen, krijgen zij informatiesuggesties, kan men elkaar makkelijker vinden en kan nieren.nl relevante informatie aanbieden.

Informatiebron zorgverleners
Nieren.nl is een bron van betrouwbare en actuele informatie, waar u patiënten naar kunt verwijzen. Zorgverleners kunnen een bijdrage leveren aan de website en daarmee aan kennisvergroting van en antwoord geven op de vele vragen die bij patiënten leven. Binnenkort ontvangt u patiëntenfolders, verwijskaartjes en een poster om nieren.nl op een makkelijke manier onder de aandacht te brengen van uw patiënten.