Nieuwe penningmeester NFN

Nieuwe penningmeester NFN

woensdag, 5 april, 2023

Tijdens de Huishoudelijke Vergadering op 29 maart 2023 is prof. dr. Joost Hoenderop voorgedragen als nieuwe penningmeester van de NFN. Prof. dr Ingeborg Bajema was na 6 jaar penningmeester niet hernoembaar en is afgetreden. 

Prof. dr. Joost Hoenderop is werkzaam bij het Radboudumc. Als hoogleraar Moleculaire Nierfysiologie houdt hij zich bezig met de moleculaire en genetische oorsprong van elektrolytenstoornissen waarin de natrium, calcium of de magnesiumbalans is verstoord. Zijn onderzoek richt zich op de identificatie en functionele karakterisatie van genen die betrokken zijn bij de reabsorptie van elektrolyten in de nieren. Door middel van verschillende moleculaire technieken wordt de functie van deze transporteiwitten gemeten op zowel moleculair en cellulair niveau. Met steun van Nierstichting Nederland, NWO en ook Health Holland onderzoekt zijn groep ook de rol van magnesium bij het voorkomen van cardiovasculaire complicaties.

Het NFN bestuur is zeer verheugd met de aanstelling van de nieuwe penningmeester en wenst hem veel plezier en succes met zijn nieuwe functie.

JoostH.jpg