Kinderwens en Zwangerschap bij Chronische Nierschade, FMS 2021

Kinderwens en Zwangerschap bij Chronische Nierschade, FMS 2021

Richtlijn Kinderwens en Zwangerschap bij Chronische Nierschade

Waar gaat deze richtlijn over?

Deze richtlijn beschrijft de zorg voor de patiënten met chronische nierschade (CNS) in de preconceptionele fase, gedurende de zwangerschap, de bevalling. Daarnaast beschrijft de richtlijn de zorg na de bevalling voor de vrouwelijke patiënten met CNS en een neonaat. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de organisatie van zorg voor patiënten met CNS en kinderwens.

Voor wie is deze richtlijn bedoeld?

Deze richtlijn is geschreven voor alle leden van de beroepsgroepen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met CNS en een zwangerschap of een kinderwens. Daarnaast is de richtlijn ook bedoeld voor zorgverleners die in aanraking komen met patiënten met CNS en een kinderwens, en patiënten met CNS en een neonaat.

 Voor patiënten

 Deze richtlijn beschrijft hoe de zorg voor mensen met chronische nierschade en een kinderwens, en ook de zorg tijdens en na de zwangerschap eruit komt te zien. Informatie voor patiënten over deze richtlijn zal op korte termijn worden geplaatst op nieren.nl.

 Hoe is de richtlijn tot stand gekomen?

De Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een multidisciplinaire richtlijn met de titel: “Zwangerschap en Chronische Nierschade”