Bericht van LCPS - Herverdeling CVVH apparatuur IC's verantwoordelijkheid LCPS

Bericht van LCPS van 16 april 2020

Herverdeling van CVVH-apparatuur in Nederland (Zie volledige verklaring

  • De afgelopen dagen heeft LCPS diverse signalen ontvangen van ziekenhuizen die behoefte hebben aan extra CVVH-apparatuur voor de IC. LCPS is op dit moment verantwoordelijk voor de allocatie van nieuwe CVVH-apparatuur over ziekenhuizen. De komende maanden komt erechter waarschijnlijk geen nieuwe CVVH-apparatuur beschikbaar in Nederland.
  • Ziekenhuizen die structureel behoefte hebben aan extra CVVH-apparatuur, kunnen mogelijk apparatuur (tijdelijk) uitwisselen met ziekenhuizen die over meer apparaten beschikken. De ROAZ (Regionale Organisatie Acute Zorg) heeft zicht op de aanwezige CVVH-apparatuur in de regio en heeft nauw contact met andere ROAZ-en. Als een ROAZ een ziekenhuis bereid vindt voor (tijdelijke) uitwisseling van de apparatuur, dan zorgen de ROAZ-en voor contact tussen de bestuurders van beide ziekenhuizen. De bestuurder stellen onderling vast onder welke voorwaarden wordt uitgewisseld.
  • LCPS ondersteunt de ROAZ-en met een analyse van de aanwezige CVVH-apparatuur per ziekenhuis en de totale aanwezigheid in alle ROAZ-regio’s. Deze analyse kunnen ROAZ-en gebruiken om potentiële ziekenhuizen te vinden voor uitwisseling.

Praktisch betekent dit dat een IC die tekorten ervaart contact opneemt met de ROAZ in de regio. Voor de contact gegevens van de ROAZ gaat u naar de site van de LNAZ (Landelijk Netwerk Acute Zorg) of u klikt op een ROAZ via onderstaande links.

ELF ACUTE ZORGNETWERKEN

Acute Zorgregio Oost

Netwerk Acute Zorg Brabant

Acute Zorg Euregio

Netwerk Acute Zorg Limburg

Traumazorg Netwerk Midden Nederland

Acute Zorg Netwerk Noord Nederland

Netwerk Acute Zorg Noordwest

Netwerk Acute Zorg West

Traumacentrum Zuidwest-Nederland

Netwerk Acute Zorg regio Zwolle

SpoedZorgNet AMC

 

Datum: 
vrijdag, 17 april, 2020