Internist-nefroloog Bravis ziekenhuis

Internist-nefroloog Bravis ziekenhuis

Startdatum vacature: 
zaterdag, 1 april, 2023
Einddatum vacature: 
maandag, 1 mei, 2023
Omschrijving: 

De Coöperatie MSB Bravis U.A. is op 1 januari 2015 opgericht. Hierbij zijn 140 medisch specialisten aangesloten, verdeeld over 12 vakgroepen waaronder de vakgroep Interne Geneeskunde / MDL. De Coöperatie heeft een samen­werkings­contract gesloten met het Bravis ziekenhuis ten behoeve van de levering van medisch specialistische zorg.

Het Bravis ziekenhuis is een ziekenhuis met twee hoofdlocaties (Roosendaal en Bergen op Zoom) een buitenpolikliniek (Etten-Leur) en vijf Bravis punten. Vanaf 2029 zal alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg worden verleend vanuit een nieuw ziekenhuis op locatie Bulkenaar Roosendaal.

Het ziekenhuis heeft een verzorgingsgebied van circa 300.000 inwoners en biedt een breed palet van medisch specialistische zorg voor de regio West-Brabant. In Bravis werken 275 medisch specialisten, 3.000 medewerkers en 250 vrijwilligers.

 

Vanwege pensionering van een van de neurologen zoeken wij per 1 oktober 2023 een

 

Internist-Nefroloog (0,75 fte)

 

De vakgroep

De Vakgroep Interne Geneeskunde/MDL bestaat uit 21 internisten en 8 MDL-artsen. De nefrologische zorg wordt in de volle breedte uitgeoefend door 6 internist-nefrologen.

Er is een hemodialyse-afdeling met 19 dialyse-stoelen waar ook nachtelijke hemodialyse plaats vindt. Er is speciale aandacht voor thuisbehandeling met peritoneale dialyse en thuishemodialyse. Op het vlak van thuisbehandelingen en zelfstandige dialyse wordt gewerkt vanuit een ambitieus plan om deze dialysevormen met voorkeur aan te bieden.

Er is een dedicated nierfalen polikliniek met alle benodigde paramedische ondersteuning. Binnen het behandelteam op de dialyse is een sfeer waar naast kwaliteit van zorg, veel aandacht is voor innovatie. Voor niertransplantatie wordt nauw samengewerkt met het Erasmus MC en voor behandeling van glomerulaire aandoeningen met het Radboud UMC.

 

Het aanbod

Wij bieden u een prettige werksfeer met korte lijnen in de vakgroep.

De nefrologen participeren ook in de algemene Interne Geneeskunde.

U zult na een proeftijd van 6 maanden in loondienst, als lid van de vakgroep toetreden tot het Medisch Specialistisch Bedrijf Bravis waarbij de praktijkovername geschiedt conform de vigerende collectieve in- en uitverdienregeling van het MSB.

Kenmerken van de vakgroep zijn een collegiale houding, ondernemerschap en actieve en constructieve feedback, met een streven naar uitstekende patiëntenzorg. De vakgroep begeleidt co-assistenten.

 

Wij zoeken

U bent een gedreven en collegiale internist-nefroloog, die het aandachtsgebied nefrologie over de volledige breedte beheerst. Aantoonbare interesse voor (thuis)dialyse strekt tot aanbeveling.

U bent communicatief vaardig en heeft affiniteit met de begeleiding van co-assistenten. Participatie aan niet-patiëntgebonden activiteiten ziet u als een integraal deel van uw werk. Ervaring en ambitie op bestuurlijk en organisatorisch vlak is een pre.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer dr E.J. Rolleman, internist-nefroloog op telefoonnummer 088 - 706 8822.

 

Sollicitatie

Tot 1 mei 2023 kunt u online solliciteren met behulp van het digitale sollicitatieformulier op https://vacatures.bravisziekenhuis.nl/ waarbij u wordt verzocht uw sollicitatiebrief en curriculum vitae te uploaden als Word- of PDF- bestand op. De sollicitatie kan worden gericht aan de heer Rutten, longarts, voorzitter MSB Bravis.

Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 15 mei 2023 vanaf 18:00 uur en op woensdag 14 juni 2023 vanaf 17:00 uur.